A Nyan Cat 2011. √°prilis 5-√©n jelent meg a YouTube videomegoszt√≥n √©s hamarosan internetes m√©mm√© v√°lt. A vide√≥ban jap√°n popzenei al√°fest√©ssel egy lekv√°ros pir√≠t√≥s-testŇĪ macska rep√ľl az ŇĪrben, mik√∂zben sziv√°rv√°nyt h√ļz maga ut√°n.

A Nyan Cat GIF-v√°ltozat√°t 2011. √°prilis 2-√°n posztolta az interneten megalkot√≥ja, az akkor huszon√∂t √©ves Christopher Torres k√©preg√©nyrajzol√≥. Torres elmond√°sa szerint egyszer k√©t felk√©r√©st kapott k√©t k√ľl√∂nb√∂zŇĎ szem√©lytŇĎl. Az egyik azt k√©rte, hogy egy lekv√°ros pir√≠t√≥st rajzoljon, a m√°sik pedig egy macsk√°t szeretett volna. √ćgy sz√ľletett meg a Nyan Cat √∂tlete. A modell Torres saj√°t macsk√°ja, Marty volt.

A vide√≥ban hallhat√≥ zenesz√°m eredetileg ‚ÄěNyanyanyanyanyanyanya!‚ÄĚ n√©ven jelent meg a Nico Nico Douga jap√°n vide√≥megoszt√≥ oldalon 2010-ben. A vide√≥ k√©sŇĎbb a zenesz√°m √©s a Nyan Cat gif keresztez√©s√©bŇĎl k√©sz√ľlt. A vide√≥t egy ‚Äěsaraj00n‚ÄĚ nevŇĪ Youtube-felhaszn√°l√≥ k√©sz√≠tette √©s t√∂lt√∂tte fel az oldalra, 2011. √°prilis 5-√©n.

A Nyan Cat a YouTube legtöbbet megtekintett videói között van. 2021 májusáig több mint 188 millió alkalommal nézték meg a videót. A rajongók számtalan feldolgozást és remixet készítettek.

Ha pedig ezt a r√©gi verzi√≥t m√°r meguntad, n√©zheted Nyan Cat-et 360¬į-ban elforgathat√≥ vide√≥n is!

Ez pedig egy igazi macsek, Nyan Cat-nek öltözve: