A nyári meleg a macskák számára ugyanolyan veszélyes lehet, mint nekünk, embereknek. Kiszáradás, túlmelegedés… Vigyázz kedvencedre és segítsd, hogy nyáron se érezze kellemetlenül magát – még akkor se, ha hosszú órákra egyedül kell őt hagynod!

 
 1.  Biztosíts cicádnak megfelelő mennyiségű és hőmérsékletű ivóvizet!
Rendszeresen ellenőrizd, hogy van-e megfelelő mennyiségű, tiszta, hideg ivóvize a cicádnak. Ha egész nap távol leszel, tegyél ki két tálat, az egyiket sima hideg vízzel, a másikba pedig dobj néhány jégkockát is – így délutánra is biztosítani tudod a hűsítő kortyokat.

 
 2.  Tartsd hűvösen a pihenőhelyét!
Ha műanyag palackokba vizet töltesz és lefagyasztod őket (ne töltsd teljesen tele, mert csak szétreped a palack!), a macskád kedvenc pihenőhelye közelébe helyezve kellemesen hűvös kuckót tudsz biztosítani számára.
 

Fontos az ivővíz!

 
 3.  Tegyél ventilátort a padlóra!
Sok cica szereti lehűteni magát a hűvös légárammal. Próbáld ki, a tiéd mit szól hozzá! Ha szereti, egy időzítő kapcsoló segítségével naponta többször is ki-be kapcsolhatod a ventilátort, nem kell feltétlenül egész nap működtetni.

 
 4.  Óvd a tűző naptól!
Egyszerű ötlet, de ha a nap nem tűz be a lakásba, az kevésbé melegszik fel. Húzd be a függönyt vagy engedd le a redőnyt, hogy megóvd kedvencedet a melegtől! Ha pedig kerti macska, akkor gondoskodj róla, hogy a ház körül legyen megfelelő árnyékos helye, lehetőleg olyan, ahol a levegő is mozog.

 
 5.  Soha ne hagyd a macskát az autóban!
Soha. SOHA. Még néhány percre se, mert lehet, hogy valami közbejön és mégis hosszabb időbe telik, hogy visszatérhess! Se gyereket, se kutyát, se macskát, se más élőlényt! Az autó zárt tere rövid idő alatt több mint 50 °C-ra is felmelegedhet, ez a hőmérséklet pedig akár halált is okozhat!